4 mei-viering ‘Den Haag Herdenkt’

We hernemen de oude traditie om op 4 mei in de Grote Kerk een Haagse dodenherdenking te organiseren. De bijeenkomst is te volgen via livestream. We hebben een prachtig programma: naast burgemeester Jan van Zanen zal Paul van Vliet komen spreken; Shura Lipovski en het strijkkwartet April maken muziek; we tonen een interview met Rabbijn Albert Ringer en jongeren vertellen wat herdenken voor hen betekent. 

Helaas zullen we geen bezoekers kunnen verwelkomen. De herdenking in de Grote Kerk zal te volgen zijn een via live stream op deze website.

Dit is een initiatief van Huis voor de Stad, de Stichting Prinsjesdagviering, de Protestantse Kerk Den Haag, het Haags Vredesinitiatief, Dialoog in Den Haag en de Haagse Gemeenschap van Kerken. Vrijwilligers dragen de organisatie. Adviseur: de Stichting Nationale Herdenking ’s Gravenhaghe.

De gemeente Den Haag, Fonds1818, de Rotaryclub van Den Haag-Noord, het Teresiafonds, de Protestantse Stichting Wijkvereniging Binnenstad, de Protestantse Kerk Den Haag, Stichting Grote of Sint-Jacobskerk en het Interreligieus Beraad Segbroek hebben dit financieel mogelijk gemaakt.